Information gällande kvartalsfakturan

Det har kommit frågor till styrelsen gällande kvartalsfakturan som delades ut i mitten av juli.

I sommarbrevet informerades följande:

Fiber
Vid Muntra Fruarnas årsstämma 27 april valdes Telia som leverantör av fibertjänster. Samtidigt valdes en Triple play lösning med tre tjänster som inkluderar TV, bredband och IP-telefoni.

Installationen av fibernätet skall finansieras av föreningen med en avskrivningstid på 5 år som återbetalas på kvartalsfakturan med den preliminära avgiften 192 kronor / månad och medlem.

Avtalet med Com Hem AB har sagts upp. Vi vill påminna er som har e-postadress hos Com Hem att dessa kommer att tas bort, dvs påbörja gärna byte av e-postadress.
Styrelsen återkommer med mer information om avtalet med Telia och om den fortsatta processen efter sommaren.

Styrelsen vill härmed tydliggöra att kostnaden för kommande fiber redan nu kommer att läggas på kvartalsfakturan utöver den kostnad vi har idag för Comhem. Föreningen kommer med stor sannolikhet att behöva betala för fiberinstallationen redan under kvartal 4 i år därför tar vi redan nu höjd för fiberkostnaden. Anledningen till att kostnaden är något högre än tidigare kommunicerade siffror är att avskrivningstiden på 5år, som röstades igenom på stämman, är kortare än den som tidigare räknats på.

Ovanstående medför således att kostnaden för Kabel-TV + nätavgift höjs med 576 kr (192*3).