Information om fiberprojektet (3)

Vad händer nu?
Centralradioservice (CRS) har nu påbörjat arbetet nere i krypgrunderna. Medlemmar ur projektgruppen har träffat Centralradioservice (som bygger fibernätet) och en Teliarepresentant (vald distributör) den 24 oktober. CRS kommer att förbereda så att hela fibernätet är framdraget och förberett, därefter tar Telias underleverantörer över.

CRS beräknar att det fortsatta förberedelsearbetet i grunderna ska ta cirka en månad. Därefter planerar de att gå in i hushållen och göra klart installationen av fibernätet, uppskattningsvis mot slutet av november, början av december.

Så fort styrelsen har en planering om detta kommer vi att skicka ut mer information. Det kommer även att komma information från CRS.

Bra att veta
Det kan vara bra att känna till att Scanonova som Telia anlitar för att installera fibern kommer behöva gräva vid föreningens undercentral vid Soprangränd 22.

Var vänlig meddela styrelsen om ni planerar en långresa i november/december, detta för att Centralradioservice ska kunna planera arbetet med er fastighet.

Om ni av någon anledning inte kan vara hemma när arbetet utförs måste ni ordna med en granne som kan tillhandahålla er nyckel.

Vi vill återigen påminna er om att inte göra några långa förlängningar av era abonnemang hos Com Hem.

För er som har mailadresser från comhem, vänligen byt och meddela ändring till olofmeister@gmail.com

Vi vill också påminna de hushåll som idag har larm kopplat till fasta nätet att de bör kontakta sin larmoperatör för rådgivning. Hushåll med trygghetslarm bör kontakta Stockholms trygghetsjour på telefonnummer 08-508 40 613. De hjälper er med att installera ett larm kopplat till det mobila GSM-nätet.

Vid frågor
Vi har en ledartekniker på plats från CRS. Har ni några frågor om fibernätet är ni välkomna att kontakta Christian på 070-491 65 28, endast dagtid mellan 08.00-16.00.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen